Dag 12 Vietnam - Reisverslag uit Weert, Nederland van Tineke Gielis - WaarBenJij.nu Dag 12 Vietnam - Reisverslag uit Weert, Nederland van Tineke Gielis - WaarBenJij.nu

Dag 12 Vietnam

Door: Tineke

Blijf op de hoogte en volg Tineke

26 Maart 2025 | Nederland, Weert

Vanmorgen vroeg op,we gaan met een binnenlandse vlucht naar Ho chi minh city( Saigon).

Even ontbijten en dan met de bus naar het vliegveld.

Inchecken,koffer afgeven aan op naar de gate waar wij rond 10 uur vanmorgen vertrokken.

Een korte vlucht die 1 uur duurde.

Goede vlucht gehad avontuur kan beginnen in Saigon.

Eerst lekker even luchen en toen naar het oorlogs museum.

Indrukwekkend,we waren er allemaal stil van hoe de mannen vrouwen en kinderen werden mishandeld.

Er zijn ook chemische wapens gebruikt de uitwerking kwam pas later.

Er werden kinderen geboren met een handicap,kinderen zonder been of arm,mismaakt verschrikkelijk.

Heftig om te zien,maar ook een feit.

De tekeningen van de kinderen laten zien hoe die het beleffde.h

Even bij komen in de bus.

Nog een heel oud postkantoor bezocht leuk en speciaal om te zien .

Je kon er kaartjes kopen en verzenden naar huis,leuk voor packpackers.

Stukje verder lag nog een paleis even een foto gemaakt.

Toen op naar ons hotel.

Een frisse duik in het zwembad heerlijk het is hier erg warm .

Weer een dag voorbij.

Morgen naar de viëtcong waar we de ondergrondse tunnels gaan bezoeken.

Word vervolgt morgen weer vroeg uit de veren.

xxxxxx

• 26 Maart 2025 - 17:15

Marianne:

Ziet er allemaal heel modern uit, anders dan we tot nu toe hebben gezien op de foto’s. Jouw reis is heel afwisselend. Dankjewel voor het delen meid. Blijft mooi om te lezen en te zien[e-1f60d][e-1f495]

• 26 Maart 2025 - 17:44

Henny:

Wel indrukwekkend he.? Wij hebben pas hier in Weert een lezing gehad over Vietnam, ook over die tunnels. Maar je maakt veel mee, we denken aan je

• 26 Maart 2025 - 18:17

Wilhelmien :

Ha die Tineke.

Heb mij altijd verdiept in de oorlogen. Saigon is echt een stad met een verleden. Kan mij goed voorstellen dat dat veel losmaakt bij mensen, vooral omdat je met je neus op de feiten gedrukt wordt. De tunnels zullen dan ook zeker weer veel indruk maken. Dat je dit alles mag zien en beleven! Een zeer gevarieerde reis en ik denk dan ook dat je zeker geen spijt van de groepsreis hebt. Je hebt nu al zo ontzettend veel gezien en meegemaakt. Neemt niemand je meer af. [e-1f618]

• 26 Maart 2025 - 19:15

Jessy:

Het blijft geweldig om van thuis uit zo meegenomen te worden in jouw verhalen. Zo te lezen was het weer indrukwekkend. Geniet nog maar volop van de laatste dagen!